“Prāta Vētras” jaunais albums “7 soļi svaiga gaisa” sasniedzis zelta statusu



Tikai pirms nedēļas iznākušais grupas “Prāta Vētra” jaunais albums “7 soļi svaiga gaisa” jau saņem Zelta diska statusu, kļūstot par šobrīd pirktāko mūzikas albumu Latvijā. Zelta statusu mūzikas albumiem piešķir, ja pārdoto fizisko kopiju skaits sasniedz 5000.

Albuma “7 soļi saiga gaisa” prezentācijas pasākums norisinājās 19.maijā, Jaunā Rīgas teātra pagalmā, kur prātinieki sniedza slepenu pārsteiguma koncertu saviem tuviniekiem, grupas kvēlākajiem faniem, atbalstītājiem un sadarbības partneriem.

Albums “7 soļi svaiga gaisa” tapis leģendārajā ierakstu studijā “Hansa Studio”, kurā savulaik ierakstījušies arī U2, Depeche Mode un David Bowie. Kā atzīst grupas puiši – radošā studijas aura, atkal tikšanās ar producentu Aleksu Silvu (Alex Silva) un unikāla pieeja dziesmu tapšanai ir rezultējusies ar albumu, par kuru grupa ir gandarīta: “Sākotnēji mēs vairākkārt devāmies uz Berlīni, kur norisinājās radošās sesijas, kuru laikā viens otram un producentam Aleksam atrādījām ‘mājas darbus’ – skices, ko katrs bijām sagatavojuši. Tad pamazām atsijājot pelavas, tikām līdz graudiem – dziesmām vai dziesmu skicēm, kuras tad arī kļuva par pamatu “7 soļi svaiga gaisa’. Mēs bijām ārkārtīgi labi sagatavojušies un izslīpējuši aranžijas līdz niansēm, tāpēc visu veiksmīgi ierakstījām divās nedēļās, kas mūsu gadījumā ir savdabīgs rekords. Turklāt – lielākā daļa dziesmu tika ierakstītas ‘dzīvajā’ jeb spēlējot visiem kopā.”

Albums “7 soļi svaiga gaisa” pieejams eKase.lv, Statoil, Rimi u.c. pārdošanas vietās.

Foto: Publicitātes

 
Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas