“Lai Top” – tikai pozitīvas emocijas



Svētdienas vakarā Dziesmu svētku televīziju un LTV1 ēteru piepildīja patiesas un pozitīvas emocijas, kuras dāvāja “LAI TOP” 2.raidījuma dalībnieki aktieris Viktors Ellers, izcilākais Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs, dziedātāja Samanta Tīna un skatuves spridzeklis Ralfs Eilands. “LAI TOP” trešajā raidījumā tiksimies ar Aiju Andrejevu, Matīsu Arnicānu, Nauri Brikmani un Nilu Jansonu, kuri kopā ar kādā no svētku kolektīviem skatītājiem atklās savus talantus un radošās spējas.

Lai arī līdz šim Liepājas aktierim Viktoram Elleram dziesmu svētki ir gājuši secen, LTV pozitīvo emociju šovs “LAI TOP” dāvāja aktierim iespēju izdzīvot pirmssvētku emocijas un kopā ar Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas zēnu kori un “Melngaiļskolas Big Band” izjust, cik aizraujošs, bet tai pašā laikā grūts un pamatīgs ir gatavošanās process. Aktieris atzina: “Šis tik tiešām ir pozitīvu emociju šovs. Manuprāt šovakar mēs esam sasnieguši to, kāpēc mēs te atbraucām. Mēs esam laimīgi. Mūsu šī vakara lielākais ieguvums ir jauni draugi.”

Dziedātāja Samanta Tīna skatītājiem nodemonstrēja, ka ir ne tikai lieliska dziedātāja, bet arī dejotāja. Viņa tik organiski iekļāvās Mūsdienu deju grupas “BURAS” kolektīvā, ka tas nepalika nepamanīts arī “LAI TOP” 2.raidījuma ekspertiem. Pēc priekšnesuma Samanta atzina, ka, jo vairāk laika viņa pavadīja kopā ar grupas jauniešiem, jo vairāk viņai iepatikās dejot. Kas zina, varbūt nākotnē Samantu Tīnu redzēsim ne tikai dziedam, bet arī dejojam.

Latvijas trāpīgākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš ne tikai precīzi trāpa mērķī, bet arī pa īstajām notīm un ģitāras stīgām, savu muzikālo talantu atklāja Alūksnes novada Jaunalūksnes PII “Pūcīte” folkloras pulciņā “Rakstu raksti”. Pēc priekšnesuma sportists Ketijai atzina, ka piedalīties sacensībās ir daudz grūtāk, nekā kāpt uz skatuves ar mazajiem rotaļās gājējiem, jo šeit visi ir par vienu un viens par visiem.

Raidījumā “LAI TOP” Ralfs Eilands pirmo reizi mūžā izbaudīja kā tas ir dziedāt bigbendā. Viņš atzina: “Tas ir lieliski!” Raidījuma eksperts Edgars Vītols, atzinīgi novērtēja dziedātā un Jelgavas novada un pilsētas jauniešu bigbenda kopdarbu, sakot: “Tas bija ļoti spožs priekšnesums. Šī ir tā iespēja, kur kopā satiekas ļoti talantīgs solists, izcils diriģents un profesionāli mūziķi, un veidojas brīnišķīga mūzika, brīnišķīga māksla.”

Par otrā “LAI TOP” raidījuma sirsnīgāko priekšnesumu skatītāji atzina Viktora Ellera un Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas zēnu kora un “Melngaiļskolas Big Band” kopīgi izpildīto “The Sound Poets” dziesmu “Kalniem pāri”. Saņemot “LAI TOP” otrā raidījuma skatītāju simpātiju balvu, Viktors padalījās ar gaidāmo savas dzīves lielāko notikumu. Viņš lepni un patiesu mīlestību paziņoja: “Man būs dēls!”

Jau nākamajā svētdienā, 31.maijā, pozitīvās emocijas skatītājiem dāvās Aija Andrejeva un Kultūras nama “Lielvārde” deju kolektīvs “Pūpolītis”, skrituļslidotājs Nils Jansons un bērnu tautas deju ansamblis “Dzintariņš”, Karaliskā improvizācijas teātra aktieris Nauris Brikmanis un Rīgas 6.vidusskolas simfoniskais orķestris, kā arī Latvijas Televīzijas analītiski informatīvā raidījuma “De Facto” vadītājs Matīss Arnicāns, kurš kļuvis par Babītes novada Kultūrizglītības centra koklētāju ansambļa “Balti” dalībnieku.

Raidījums “Lai Top” televīzijas skatītājiem dos iespēju gūt priekšstatu par XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku priekšnesumu tapšanas aizkulisēm un dalībniekiem visā Latvijā, kā arī kopā ar svētku kolektīviem un sabiedrībā populāriem cilvēkiem izdzīvot pirmssvētku emocijas. Tā mērķis nav sāncensība un salīdzināšana, bet gan kopības sajūta un svētku noskaņa, parādot tautas mākslas daudzveidību visā Latvijā! Tāpēc šovā uzvarētāji ir visi – gan tie, kuri svētkiem gatavojas pirmoreiz, gan tie, kuri savā ikdienā uzņem jaunus entuziastus un, protams, ikviens televīzijas skatītājs īpašajos svētdienu vakaros.

Foto: Publicitātes

 
Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas