Arkādijas parkā sestdien notiks Pārdaugavas svētki



Arkādijas parkā un tā apkārtnē sestdien, 21.maijā, notiks Pārdaugavas svētki, kuru laikā no plkst.12 līdz pat 23 tiks rīkotas dažādas aktivitātes - darbnīcas, koncerti, izstādes, sporta sacensības, tās noslēdzot ar muzikālu uzvedumu “Pārdaugavas logos” un balli ar grupu “Opus Pro”.

Pārdaugavas svētki Arkādijas parkā, Uzvaras parkā, O.Vācieša un J.Akuratera muzejā, kā arī pie Māras dīķa tiks svinēti jau septīto reizi. Šogad svētku tēma ir “Pārdaugavas logi”, kas ir aicinājums pārdaugaviešiem un apkaimes viesiem ieskatīties iekšā, palūkoties ārā, ielaist svaigu gaisu un caur loga rāmi ļaut sev ieraudzīt neparastu ainavas rakursu.

Arkādijas parka virsotnē uz skatuves no plkst.12 notiks koncerts ģimenēm, kurā piedalīsies Pārdaugavas kultūras centru, bērnu un jauniešu interešu izglītības iestāžu un skolu labākie radošie kolektīvi. Plkst.15 Arkādijā ar priekšnesumu viesosies aktrise Indra Burkovska, savukārt plkst.16 uz skatuves kāps Hāgenskalna muzikanti un deju ansamblis “Pērle”.

Plkst.18 Arkādijā izskanēs muzikāla leģenda par Daugavas kreiso krastu "Pārdaugavas logos". Uzvedums tapis kā iniciatīva stāstīt par īpašo Pārdaugavā un dot iespēju stāstīt tiem, kas Daugavas kreisajā krastā dzīvo, strādā vai dzīvojuši kādreiz, tas ir - tiem, kam Pārdaugava ir pazīstama un tuva. Uzvedumā kopā savijas Pārdaugavas vietas, dažādu laikmetu mūzika, Pārdaugavas dzejnieku un komponistu daiļrade. Uzvedumā piedalās komponists Jēkabs Nīmanis un viņa festivālu orķestris, jaunie Pārdaugavas mūziķi un dejotāji, diriģents Normunds Dreģis. Gājēja lomā iejuties Jaunā Rīgas teātra aktieris Varis Pinķis, režisore - Ieva Niedre.

Savukārt plkst.20 sāksies zaļumballe, kurā uz skatuves kāps Normunds Jakušonoks ar draugiem, kā arī leģendārā rokkgrupa “Opus Pro”.

Arkādijas parkā no plkst.12 līdz 18 notiks dažādas darbnīcas, brīvdabas izstādes, amatu demonstrējumi, eksperimenti, spēles un atrakcijas, mākslas plenērs, darbosies tirdziņš un brīvdabas kafejnīcas.

Latvijas Nacionālā bibliotēka svētkos aicina piedalīties akcijā “Īpaša grāmata īpašā plauktā”. Tā ir iespēja ikvienam dāvināt Latvijas Nacionālajai bibliotēkai sev īpašu grāmatu, ierakstot titullapā vēstījumu, kas saistās ar šo grāmatu. Tā kopā ar tūkstošiem citu grāmatu nonāks bibliotēkas Tautas grāmatu plauktā. Pārdaugavas svētkos Arkādijas parkā darbosies grāmatu pieņemšanas punkts.

Pārdaugavas svētkos Ojāra Vācieša muzejs būs atvērts apmeklētājiem no plkst.12, un plkst.16 aicina uz radošu pēcpusdienu ģimenēm “Astoņi kustoņi”, muzeja dārzā aicinot uz darbnīcām, kā arī rotaļām ar Ilgu Reizniecei, savukārt plkst.18 - uz teātra “Zīļuks” dzejas uzvedumu bērniem. No plkst.19 muzejā sākas “Muzeju nakts” programma - instalācija “Atmošanās”, kas ir O.Vācieša un mākslinieka I.Helmūta radošo darbu satikšanās telpā multimedialā veidā, kino vakars muzeja dārzā, Ievas Akurateres koncerts “Sirds varā” u.c.

Savukārt domubiedru grupa “Tuvā Pārdaugava” sarūpējusi aktivitāti velobraucējiem - orientēšanās spēli ''Atklāj Pārdaugavas noslēpumus!''. Arkādijas parkā katram interesentam vai interesentu grupai tiks izsniegta karte un uzdevumu lapa ar norādēm uz slēpņiem dažādās Pārdaugavas vietās.

Foto: Publicitātes
Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas