Egils Siliņš atzīmēs jubileju ar koncertu LNO

Izcilais latviešu basbaritons Egils Siliņš ar solokoncertu 17.decembrī atzīmēs 50 gadu jubileju.

Daudzu starptautisku konkursu laureāts Egils Siliņš ar panākumiem uzstājas vadošajos Eiropas un Amerikas teātros, tomēr tieši Latvijas Nacionālās operas skatuvi viņš izraudzījies savām 50 gadu jubilejas svinībām.

Latvijas Nacionālā opera informē, ka jubilejas koncertā skanēs Džoakīno Rosini, Vinčenco Bellīni, Gaetāno Doniceti, Džuzepes Verdi, Karla Marijas Vēbera, Franča Šūberta, Pētera Čaikovska, Aleksandra Borodina, Antona Rubinšteina, Žila Masnē, Umberto Džordāno, Šarla Guno, Frančesko Čilea, Stanislao Gastaldona mūzika Egila Siliņa un Latvijas Nacionālās operas orķestra izpildījumā. Pie diriģenta pults - Modests Pitrens.

Egils Siliņš ir biežs viesis pasaules vadošajās operās - Vīnes Valsts operā, Ņujorkas Metropolitēna operā, Milānas La Scala, Parīzes Bastīlijas operā un kopš šī gada oktobra arī Londonas Koventgārdena operā.

"Kā Holandietim Siliņam piemīt Bairona varoņu augstprātīgā harizma, viņa balss un izturēšanās atklāj eksistenciālā izaicinājuma un izmisuma bezgalīgos dziļumus," par dziedātāja debiju Koventgārdenā rakstīja Tims Ešlijs no "The Guardian".

Uz Latvijas Nacionālās operas skatuves Egilu Siliņu šogad varēs dzirdēt arī Vecgada koncertos, savukārt 2013.gadā, kad Latvijas Nacionālā opera izrādīs visu Riharda Vāgnera "Nībelunga gredzenu", Egils Siliņš dziedās Ceļinieka Votāna lomu, ar kuru viņš viesosies arī Parīzes Bastīlijas operā un Tokijas operā.

Šosezon dziedātājam nozīmīga būs Grjaznoja loma sadarbībā ar diriģentu Danielu Barenboimu Nikolaja Rimska-Korsakova operas "Cara līgava" iestudējumos Berlīnes Valsts operā un Milānas La Scala.

Avots: nra.lv
Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas