Kuldīgā atjaunos tēlnieces Rezevskas veidoto strūklaku 1905. gada parkā



Februāra sākumā parakstīts līgums par projektēšanas darbu uzsākšanu tēlnieces Līvijas Rezevskas veidotās strūklakas “Meitene ar ūdens krūzi” un tai piegulošās teritorijas atjaunošanai 1905. gada parkā, Kuldīgā.

Līgums par strūklakas atjaunošanas projektēšanu noslēgts ar SIA “Zala Landscape Architecture” par summu 7590 EUR bez PVN. Uzņēmums apņēmies trīs mēnešu laikā sagatavot būvniecības ieceres dokumentāciju.

Art Deco stilistikai tuvā izteiksmē darinātā bronzas skulptūra – romantiska sēdoša meitene ar krūzi rokās uz postamenta pie taisnstūra formas baseina 1905. gada parkā atrodas kopš 20. gadsimta piecdesmitajiem gadiem. Tas savulaik bija pirmais no Līvijas Rezevskas tēlniecības darbiem, kas atrada vietu Kuldīgas parkos un apstādījumos. Kuldīgas novada muzeja krājumā glabājas fotoattēls, kurā fiksēts skulptūras uzstādīšanas brīdis. Kuldīdznieku iemīļotā skulptūra ieguvusi sirsnīgu iesauku – Anniņa.

Šogad ieplānots atjaunot strūklakas baseinu un podestu, veikt skulptūras tīrīšanas darbus, kā arī mainīt strūklakas vadības mehānismu, jo iepriekšējais vairs nedarbojās.

Tāpat ierīkos papildu apgaismojumu skulptūras un baseina izgaismošanai, kā arī sakārtos teritoriju ap strūklaku un aprīkos to jauniem soliņiem, atkritumu urnām un krāšņiem apstādījumiem, tomēr saglabājot 1905. gada parka kopējo koncepciju.

Strūklakas atjaunošana ir īpaši svarīga, jo šogad tiks atzīmēta tēlnieces, Kuldīgas Goda pilsones Līvijas Rezevskas 95. dzimšanas diena.

Foto: Publicitātes

 
Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas