Maija beigās notiks festivāls “Grafiti. Izlaušanās. Jelgava.”

21.maijā Jelgavā norisināsies mākslas festivāls "Grafiti. Izlaušanās. Jelgava.". Festivāla ietvaros vienotā mākslas darbā piedalīsies deviņi profesionāli grafiti mākslinieki no visas Latvijas un kopīgi radīs vairāk nekā 60 metrus garu kopdarbu "Izlaušanās".

Festivāla pirmsākumi Jelgavā bijuši jau 2003.gadā, bet 2018.gadā tā ideja atjaunojusies ar jaunu sparu, kad radās 60 metru garumā radās"Brīvības stāsti" Loka maģistrāles un Aviācijas ielas krustojumā.
Šī gada festivāls guvis lielu interesi un savas skices iesnieguši vairāk kā 30 mākslinieki. Žūrijas komisija izvērtējusi un dalībai festivālā apstiprinājusi 9 labākos labākos pieteikumus. Savās skicēs ielu mākslinieki runā par dažādu veidu izlaušanos – vēlmi redzēt, dzirdēt, radīt, būt. Ikvienam no dalībniekiem savās skicēs bija jāievēro vienojošs vizuālais vadmotīvs, izmantojot noteiktus krāsu toņus – baltu, rozā, violetu, gaiši zilu, tumši zilu un melnu.

Katrs no dalībniekiem veidos 8x1,9 metrus lielu sienu zīmējumu, kurus vienotus padarīs festivāla mākslinieciskais vadītājs Dainis Rudens. Lai arī klātienē festivāla radošajam procesam nevarēs sekot, ikviens interesents ir aicināts to skatīties Jelgavas iestādes “Kultūra” Facebook lapā.
Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas