“Pirms 100 gadiem Albert’ ielā” – eleganta viesošanās Jūgendstila laikmeta Rīgā



Sestdien, 16. augustā no plkst. 13.00 līdz 18.00 aicinām uz tradicionālajiem jūgendstila svētkiem “Pirms 100 gadiem Albert’ ielā”.

Alberta ielā rīdzinieki un pilsētas viesi nokļūs simts gadus senā pagātnē, kad tika celti izcili jūgendstila nami, pa ielu pastaigājās saposušies pilsētnieki, kalponītes devās iepirkties, par kārtību rūpējās Gorodovojs, par tīrību – Sētnieks, bet Arhitekts un Inženieris meklēja iedvesmu jaunu tiltu būvēšanai.

Ikvienu svētku apmeklētāju priecēs krāšņa jūgendstila modes skate, jestras un modīgas Rīgas dejas, muzicēšana, kumēdiņu meistari un ceļojošais leļļu teātris, burvju triki, labu mantu vairāksolīšana un viesošanās pie zīlnieces. Avīžu zēni piedāvās jaunākās „Rīgas ziņas”. Darbnīcā „Pie daiļās cepurnieces” jūgendstila noskaņās tiks dekorētas līdzpaņemtās cepures. Pinēji gatavos lelles un grabuļus no meldriem, bet pindzelēšanas meistardarbnīcā ikkatrs varēs pielikt roku kopīgas lielbildes veidošanā. Mazie svētku apmeklētāji rosīsies kopīgi meistarojot vējdzirnavas.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv. Svētku „Pirms 100 gadiem Albert’ ielā” jaunumi - www.jugendstils.riga.lv

Foto: Publicitātes
Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas