„Muzikālajā bankā” uzvar Aija Andrejeva un „Otra puse”



Sestdien, 21. janvārī, Latvijas Radio 2 pop un rokdziesmu aptaujas "Muzikālā banka 2011" apbalvošanas ceremonijā par gada vērtīgāko dziesmu atzīta Aijas Andrejevas un grupas "Otra puse" dziedātā "Ave Pali". Pēc klausītāju un žūrijas vērtējuma, tā kļuvusi par aizvadītā gada vērtīgāko dziesmu.


Šī dziesma klausītāju balsojumā pārliecinoši ierindojās pirmajā vietā, savukārt mūzikas eksperti tai piešķīra otro vietu.

Par otro vērtīgāko dziesmu balsotāji atzina grupas "Instrumenti" izpildīto "Pilnīgi viens", trešajā vietā šogad – grupa "Musiqq" ar dziesmu "Miljonārs".

Aptaujas noslēguma ceremonija Ventspilī notika īpaši krāšņi – pirmo reizi Latvijas skatuves scenogrāfijā tika izmantots ūdens strūklaku šovs, katram priekšnesumam veidojot īpašu ūdens horeogrāfiju, bet uz ūdens ekrāna ar lāzeru un videoprojektora palīdzību demonstrējot kustīgo attēlu.

Vairākiem priekšnesumiem bija sagatavoti arī īpaši deju uzvedumi, piesaistot visdažādāko žanru dejotājus.

"Muzikālās bankas" ekspertu padomē darbojās Mārtiņš Brauns, Aigars Grāvers, Kārlis Lācis, Nils Īle, Ainars Mielavs, Intars Busulis, Žoržs Siksna un Ilona Bagele, kuri uzstājās ar īpaši sagatavotiem priekšnesumiem.

Īpašas ovācijas koncerta izskaņā izpelnījās Busuļa un Bageles duets no mūzikla "Operas spoks", bet kā emocionāls atmiņu sveiciens izskanēja aizsaulē aizgājušajam dziedātājam Mārtiņam Freimanim veltītais grupas "Tumsa" un draugu dziedātais popūrijs.

Finālisti saņēma mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes. Tika piešķirtas arī speciālbalvas - Ventspils pilsētas simpātiju balvu saņēma Andrejeva un "Otra puse", arī portāla "Draugiem.lv" balsotāji par draudzīgāko dziesmu atzina šo dziesmu. Savukārt "SEB bankas" simpātiju balvu izpelnījās grupa "Instrumenti", bet "Tallink" apbalvoja visus trīs pirmo vietu ieguvējus.

"Muzikālās bankas 2011" fināla rezultāti:

1. vieta - "Ave Pali" – "Otra puse" un Aija Andrejeva
2. vieta - "Pilnīgi viens" – "Instrumenti"
3. vieta - "Miljonārs" – "Musiqq"
4. vieta - "Labāk vēl neaizmiedz" – Lauris Reiniks
5. vieta - "Laid mani mājās" – Jānis Lemežis un Niks Matvejevs
6. vieta - "Dzīve izdodas" – "Musiqq"
7. vieta - "Viens un tas pats" –Nikolajs Puzikovs
8. vieta - "Mazajām sirsniņām" – "PeR" & "Lady’s Sweet"
9. vieta - "Debesis tomēr ir" – Reiniku ģimene
10. vieta - "Tu mani demoralizē" – "Labvēlīgais tips"
11. vieta - "Pat ja tev" – Ivo Fomins
12. vieta - "Izvēlies" – Andris Ērglis
13. vieta - "Slāpes nepāries" – Kaža
14. vieta - "Tu mani cel" – DJ Dween & Miks Dukurs
15. vieta - "Minēt nav vērts" – Oskars Deigelis

Avots: svetkulaiks.lv


 

 

 

Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas