Brīvdabas koncerts ar grupu “Rahu The Fool”



21. jūlijā plkst.18.00 Kultūras un atpūtas centra "Imanta" pieguļošajā teritorijā brīvdabas koncertu cikla "Vasaras noskaņas" ietvaros koncertu sniegs grupa "Rahu The Fool".

“Rahu the Fool” mūzika nāk no 20. gadsimta pirmās puses - tautas mūzika, blūzs, džezs, jūrnieku un karavīru dziesmas un šlāgeris tā visklasiskākajā izpratnē - šie stili vienkopus būs saklausāmi grupas izpildītajā citu autoru un arī pašu sarakstītajā mūzikā, kuru iedvesmojuši vectēvu stāsti par mīlestību un karu, par mūsu lauku jūrām un pļavām, kā arī citām sen aizmirstām lietām - dzīvi senajos laikos un gaišos mūsdienu dzīves mirkļus. Mūzikas ziņā Rahu cenšas nepieķerties noteiktai klišejai. Paražām un godprātīgu lietu nolūkos to var klasificēt kā tautas mūziku ar džeza, hiphopa, avangarda, bluegrass un pasaules mūzikas dzirksti.

Klausītājiem grupa ir zināma no līksmiem deju vakariem, piemēram, folkklubā “Ala”, savukārt plašāka publika “Rahu The Fool” iepazina kā konkursa “Supernova” dalībniekus.Grupa savos koncertos mēģina nojaukt sienu, kas ir starp izpildītāju un klausītāju un atbalsta, ja koncerta apmeklētāji dzied līdzi.

“Rahu the Fool” vokālists un ģitārists Pēteris Narubins: “Mēs sevi saucam par bandu, jo "spēlējam kārtis ar ikdienas situācijām". Mēs spēlējam gan latviešu, gan amerikāņu dziesmu kaverversijas un arī paši radām savas dziesmas. Man un Jāzepam ir ļoti tuva amerikāņu blūza mūzika. Šo sajūtu, kas ir Ņūorleānas džezā un blūzā, Misisipi blūzā, mēs ieliekam latviešu mūzikā."

Ieeja bez maksas.

Foto: Publicitātes

 
Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas