Rīgā jau otro reizi notiks starptautiskais amatalus festivāls “Rīga Pours”



27. augustā Rīgā, RISEBA Arhitektūras un mediju centrā “H2O6” jau otro reizi notiks starptautiskais amatalus festivāls “Rīga Pours”, pulcējot vairāk nekā 30 labākās un aktuālākās Eiropas, ASV un Latvijas alus darītavas.

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt vairāk nekā 100 dažādus Latvijā un ārvalstīs brūvētās alus veidus.

“Organizējot festivālu jau otro reizi, centāmies paplašināt tvērumu – gan ģeogrāfiski, gan arī alus veidu un garšu ziņā. Covid-19 pandēmijas dēļ festivāls tika pārcelts, izmantojot laiku, lai sagatavotos un uzaicinātu viesos šobrīd aktuālākās darītavas gan no ASV, gan no Eiropas. Prieks, ka tas ir izdevies un starp mūsu viesiem ir ne tikai pašmāju amatalus pionieri, bet arī ārvalstu superzvaigznes. Dalībnieku sastāvs šobrīd ir gandrīz nokomplektēts un to vidū ir arī tādas darītavas kā – Superstitions Meadery (ASV), Bofkont (Beļģija), SOMA (Spānija), Casey Brewing and Blending (ASV), nosaka toni un alus “modes tendences” visā pasaulē.

Šogad esam nolēmuši festivāla “Rīga Pours” apmeklētājiem sniegt iespēju baudīt ne tikai dažādus amatalus veidus, bet arī iepazīties ar tādiem dzērieniem kā mead, sidrs un kombuča.

Alus festivāls Rīgā nav iedomājams arī bez labākajām vietējām amatalus darītavām: Ārpus Brewing Co, Labietis, Nurme, Mūrbūdu sidra darītava un daudzām citām.

Uz festivālu tika plānots uzaicināt arī darītavas no Ukrainas, bet briesmīgais karš piespiedis mainīt plānus. Lai atbalstītu Ukrainas tautu šajā smagajā laikā, ir nolemts, ka visa festivāla “Rīga Pours” ietvaros gūtā peļņa, tiks ziedota biedrībai “Tavi Draugi”, kas šos līdzekļus novirzīs Ukrainas iedzīvotāju vajadzībām.

“Aicinu uz “Rīga Pours” festivālu ikvienu alus un sidru mīļotāju, jo būs iespēja nogaršot ļoti daudz garšīgu alus veidu, aprunāties ar brūvētājiem, paplašināt savas zināšanas un gluži vienkārši lieliski pavadīt laiku,” uzsver festivāla organizators un alus someljē Andris Rasiņš.

Foto: Publicitātes

 
Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas