“Dejas Anatomija” un koklētāja Laima Jansone izrādē “Mežonīgā triloģija”



Šonedēļ divus vakarus, 9. un 10. martā plkst. 19:00, Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 būs skatāma izrāde “Mežonīgā triloģija”, kas Latvijas pirmizrādi piedzīvoja janvāra beigās. Izrāde caur kustību, dzīvo mūziku un dokumentētiem video stāstiem ļaus ieskatīties un bagātināt zināšanas par Norvēģijas, Dānijas un Latvijas kopienu dzīvi pierobežu teritorijās.

“Ikviena vieta, kur pabijām, atstāja pēdas – safilmēta materiāla stundas, iepazītus ļaudis un pētījumus. Tie vairs nav tikai stāsti. Lai mazliet vairāk ļautu ieskatīties mūsu pieredzētajā, videomākslinieks vienlaicīgi radīja videostāstu, kurš performances laikā paralēli būs redzams fonā, atainojot mūsu satiktos cilvēkus, citējot viņu spilgtākos izteikumus par vērtībām vai problēmām, bet pāri visam, protams, – kustība, deja, kas visu iepriekšminēto paudīs daudz simboliskākā valodā,” stāsta Laima Jansone intervijā portālam Arterritory.com

Triloģija vēsta par Norvēģijas ziemeļu zaļās salas Sørøya atrodošo, multikulturāli bagāto zvejnieku ciematu Akkarfjord, kur līdzās 80 iedzīvotājiem dzīvo divi kamieļi, toties pavasarī un rudenī debesjumā ir viegli saskatāma ziemeļblāzma. Dānijai piederošā pussala Jylland atrodas starp Baltijas un Ziemeļjūru. Tās rietumu daļā pie jūras Wadden Sea ir Rømø sala ar unikālu Nacionālo parku un Pasaules lielāko neskartā plūstošo smilšu un dubļu ekosistēmu. Toties, ja palūkojas Latvijas kartē, tur, kur ir Daugavpils, tikai 75 km tālāk uz austrumu pusi var ieraudzīt apdzīvotu vietu sauktu Indra, kurā dzīvo ļoti interesants iedzīvotāju nacionālais sastāvs. Tā ir vienīgā vieta mūsu valstī, kura svin savu vārda dienu.

Izrādes komanda: Elīna Gaitjukeviča, Agnese Bordjukova, Edgars Šļakota, Laima Jansone, Valentīns Nagibins, Raitis Ābele, Anda Skrējāne, Dāvis Burmeisters, Zane Estere Gruntmane, Kārlis Lapiņš, Rainers Kornhubers un Olivers Tarvids.

Biļetes uz izrādi “Mežonīgā triloģija”: 9 euro. Studentiem, skolēniem pensionāriem un ISIC karšu īpašniekiem īpaša cena – 5 euro. Tās var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Foto: Publicitātes

 
Par autoru

Rīts.lv, Latvijas kultūras portāls © 2024 Visas tiesības paturētas